14.04.2024.

20:22

Foto: AP PHOTO

Sport

Sitiju otvoren put do titule! Posle Liverpula, okliznuo se i Arsenal (VIDEO)

Posle današnjeg šokantnog poraza Liverpula od Kristal palasa (1:0), samo par sati kasnije kiksnule i "tobdžije" i to na svom terenu. 

Imali su izabranici Mikela Artete sve u svojim rukama da se trijumfom vrate na lidersku poziciju, ali su ovim porazom, prvim u prvenstvu još od 31. decembra 2023. godine, ostali na drugom mestu sa 71 bodom, koliko ima i trećeplasirani Liverpul. 

Informer

Trener Arsenala Miker Arteta zabrinut

Arsenal je tako učinio uslugu Sitiju, koji šest kola do kraja šampionata ima dva boda prednosti, a kako ekipa Pepa Gvardiole igra, teško je da će to ispustiti. 

Utakmica na "Emirejtsu" bila je veoma izjednačena, igralo se otvoreno, ređale su se šanse na obe strane. Prvi su zapretili domaćini preko Kai Haverc i Gabrijela Žesusa, na drugoj strani odgovorio je Oli Votkins i u 39. minutu zatresao stativu. Samo minut kasnije Leandro Trosar i Bukajo Saka su propustili noveu šanse da dovedu Arsenal u vođstvo. 

Informer

Detalj s meča Arsenala i Aston Vile

U nastavku, očekivalo se da će Arsenal krenuti još ofanzivnije. Ipak, Aston Vila je bila ta koja je iskoračila napred o krenula da opseda gol protivnika. U 62. minutu "Emirejts" je zanemeo kada je Juri Tilesman pogodio prečku. A  onda je u završnici usledio nokaut Arsenala.