14.04.2024.

22:36

Foto: EPA Images

Sport

Zasitio se Saudijske Arabije! Evo u koji klub je Ronaldo odlučio da se vrati

Kako prenosi saudijski novinar Alhaza Mutab, napadač Al Nasra mogao bi na leto da napusti klub iz Rijada i vrati se u Sporting u kojem je i ponikao. 

Ronaldo, iako je na pragu 40. godine blista u Saudijskoj Arabi, gde je najbolji strelac lige. Ipak, gledajući timski učinak, Al Nasr ne cvetaju ruže i završiće sezonu bez osvojene titule. Daleko je od osvajanja šampionske titule, jer je drugi u prvenstvu sa 12 bodova manje od vodećeg Al Hilala, koji predvode srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić. Takođe, eliminisani u Azijskog ligi šampiona, a nedavno su ispali i od Al Hilala u polufinalu Kupa Saudijske Arabije. 

Kako ističe pomenuti novinar, sve to navelo je Ronalda da na kraju sezone spakuje kofere i vrati se u evropski fudbal - i to u portugalski Sporing, iz kojeg je otišao davne 2003. godine. 

Nema sumnje da bi zeleno-belima, koji su nadomak osvajanja titulu u Portugalu, dolazak Kristijana bilo veliko pojačanje, pogotovo za sledeću sezonu kada ih očekuje takmičenje u Ligi šampiona. Ronaldo bi tako imao idealnu šansu da se u velikom stilu i na velikoj sceni oprosti od igranja fudbala, obzirom da bi već zagazio u petu deceniju. 

Ipak, kada se sagleda iz finansijskog ugla, pitanje je da li će Ronaldo na kraju da se oprosti od 200 miliona evra, koje godišnje zarađuje u Al Nasru, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.