15.04.2024.

09:00

Foto: Tanjug/ap

Sport

Fudbaler Rome kolabirao na terenu, pa se javio iz bolnice (VIDEO/FOTO)

Meč dva kluba prekinut je  u 71. minutu kada se Endika srušio na terenu. Reprezentativac Obale Slonovače se tokom meča dva puta hvatao za grudi, pre nego što se srušio na travu. Sudija je istog trenutka prekinuo utakmicu,  lekarska ekipa utrčala je i pružila pomoć fudbaleru, ali nije bilo potrebe da koristi defibrilator. 

Posle nekoliko minuta Endika je na nosilima u svesnom stanju iznet sa terena, pa mu je pomoć ukazana u lokalnoj bolnici. Italijanski mediji prenose da su pretrage isključile srčani udar. Kako navode, najverovatnije je tokom utakmice dobio udarac u grudi, a modrica je izazvala poteškoće s disanjem.

Informer

Doktori ipak nisu želeli da rizikuju, pa je fudbaler Rome ostao u bolnici preko noći na promatranju. On se javio iz bolnice, pa se na društvenim mrežama pojavila i fotografija nasmejanog fudbalera.

Kako prenosi Skaj sport, Romin trener Danijele de Rosi i kapiten Lorenco Pelegrini posetili su ga u bolnici.

- Sve je u redu, sve je u redu - poručio je De Rosi novinarima okupljenim ispred bolnice. Čelnici Udinezea poslali su mu poruku ohrabrenja.

U trenutku prekida meča rezultat je bio 1:1, Roberto Perejra je doveo Udineze u vođstvo u 23. minutu, a Romelu Lukaku je izjednačio u 64.