16.04.2024.

12:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Dva derbija u 5 dana! Sudar večitih u polufinalu Kupa!

Nije bilo povlašćenih ekipa, pa je mogao svako na svakoga, a parove je izvlačila fudbalerka Nina Matejić, omladinska reprezentativka Srbije.

Tako je odlučeno da će Crvena zvezda 24. aprila na "Marakani" dočekati Partizan, a Vojvodina će gostovati Radničkom u Kragujevcu. Ukoliko posle regularnih 90 minuta bude nerešen rezultat, odmah će se pristupiti izbođenju penala.

To znači da ćemo ove sezone imati i četvrti večiti derbi. Predstojeća dva duela komšija će biti odigrana u razmaku od samo pet dana, pošto u subotu crveno-beli dočekuju crno-bele u okviru prve runda plej-ofa Superlige.

Fudbaleri Crvene zvezde braniće trofej osvojen prošle godine. Plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem domaćem takmičenju izabranici Vladana Milojevića su obezbedili pobedom na svom terenu nad prvoligašem OFK Vršcem (3:0).

Informer

Fudbaleri Crvene zvezde brane trofej Kupa Srbije

S druge strane, Partizan je imao mnogo teži posao u Humskoj, pošto je nakon 1:1 sa Voždovcem u regularnom delu, prolaz obezbedio kroz penal-seriju (4:3), a junak je bio golman Aleksandar Jovanović.

Na isti način, preko jedanaesteraca, do završne faze stigle su i "lale". Superligaš iz Novog Sada bio je srećniji i spretniji na ruletu protiv Čukaričkog na Banovom brdu (4:3), nakon 1:1 tokom 90 minuta.

I na kraju, istorijski uspeh za Kragujevčane. Ekipa Feđe Dudića donela je klubu sa "Čika Dače" prvo polufinale Kupa ikada, a do njega su došli trijumfom nad Novim Pazarom (3:1).

Finale će biti odigrano 23. maja na novoizgrađenom stadionu u Loznici.