Autor: Jelena Nedeljković

17.04.2024.

17:23

Foto: Starsportphoto©

Sport

Gaćinović: Zašto sam otišao iz Napretka?! Intuicija mi je tako rekla

"Čarapani" su izborili plej-of Superlige, mada su u poslednjem odigranom kolu poraženi od Radnika na svom terenu (2:0). Upravo ta utakmica iznervirala je iskusnog stručnjaka, koji je ove sezone odradio fantastičan posao. Nije mu se dopalo kako je njegov tim izgledao i rešio je da se povuče. Prema njegovim rečima, odluka nije doneta u afektu, već je na osnovu intuicije i dugogodišnjeg iskustva procenio je da je ispravno da tako postupi. 

Informer

Vladimir Gaćinović

- Ponosan sam na epizodu u Kruševcu, posebno na grupu momaka koju sam vodio. Odavno nisam imao tako dobre igrače. Čvrstog karaktera i velike radnike, koji su sledili svaku moju zamisao. Kad sam preuzeo Napredak, klub je bio pretposlednji na tabeli, sa samo 11 osvojenih bodova. Malo ko je verovao u ovo što smo napravili, a ja mislim da je moglo još više. Tokom utakmice sa Radnikom doneo sam odluku da odem iz kluba. I nije to bilo u afektu, razmislio sam dobro, hladne glave. Ipak, dugogodišnje iskustvo u fudbalu i intuicija usmerili su me da donesem ovakvu odluku. I mislim da je prava. O bivšim klubovima sve najbolje, nikad nisam iznosio prljav veš, pa neću ni ovog puta - kaže Gaćinović za Informer. 

Za Mijata je reprezentacija svetinja

Za mog sina Mijata je fudbalska reprezentacija Srbije svetinja i ako dobije poziv, naravno da će se odazvati, kaže Vladimir Gaćinović. 
- Za njega je reprezentacija svetinja i on tu nema nikakvu dilemu. Imao je neku operaciju, ali mi Gaćinovići smo ratnici. Oporavio se i dobro je. Ako ga selektor pozove, naravno da će se odazvati, ali nisam ja adresa za to pitanje - rekao je Gaćinović. 


Istog momenta kad je završena utakmica sa Surduličanima, otišao je kod prvog čoveka kluba i saopštio mu da odlazi. Pokušao je predsednik kluba Miloš Nenezić da ga zaustavi, ali Gaćinovićeva odluka je bila konačna. 
- Zahvalan sam svima u klubu, posebno predsedniku Milošu Neneziću. Odmah posle utakmice sa Radnikom otišao sam kod njega i uručio mu svoj otkaz. Naravno, nagovarao me je da promenim odluku. Svi u klubu su želeli da ostanem. Ja sam prethodno i napravio usmeni dogovor da budem tu i sledeće sezone, ali sam se predomislio. Vreme je bilo za rastanak. Toga dana, moj tim nije prikazivao na terenu ono što sam želeo, to nije bio moj rukopis, a meni je to važno. Stvarno smo dobro radili i vratili smo publiku na stadion. Kruševljani su redovno bili počeli da dolaze. Nema smisla sad da ih teramo sa stadiona. Ali znate, i mašina radi, radi, pa uspori. Ne može se uvek biti na visokom nivou - kaže iskusni stručnjak. 

Informer

Odmah su naravno počele da kruže priče da Napredak možda namerno nije igrao punom snagom. Ipak, Gaćinović strogo odbacuje. 
- Nikako ne mislim da nisu hteli, mislim da igrači nisu mogli bolje. Prethodnih dana smo nešto slabije trenirali i znao sam da će ovako biti. Svim igračima i ljudima u klubu želim puno sreće u nastavku sezone. Mogu oni mnogo. A ja ću sad da odmaram, pa će već biti nekog posla - zaključio je Gaćinović.