17.04.2024.

22:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Matić zna ko umesto Klopa! Bio bi odličan naslednik, razume se u fudbal!

Sve je izvesnije da će Portugalac zameniti nemačkog stratega na klupi "crvenih" naredne sezone.

Pregovori čelnika engleskog velikana sa mladim stručnjakom traju već neko vreme, na "Enfildu" su prezadovoljni njegovim rezultatima koje je ostvario sa Sportingom, pa zato u njemu i vide idealno rešenje. 

Naš nekadašnji reprezentativac odlično poznaje Amorima, još iz perioda dok je nosio dres Benfike. Njih dvojica su zajedno odigrali 16 utakmica za klub iz Lisabona. 

- Ruben je sjajan čovek. On je bio jedan od onih koji su mi najviše pomogli kada sam došao u Benfiku, jer je sjajno govorio engleski. Nadam se da nije zaboravio - rekao je Matić. 

Informer

Ruben Amorim

Osim ličnih kvaliteta, prvotimac Olimpika iz Liona, naglašava da Amorim ima odlične predispozicije da zameni Klopa u engleskom premijerligašu.

- Vidim ga u velikom klubu. Ne znam da li će to biti Liverpul, ali ako se to dogodi verujem da će biti sjajan naslednik Jirgena Klopa. Onn razume fudbal i ima sve što treba da bude vrhunski trener, već sada to jeste. Voleo bih da ga gledam u Premijer ligi, a videćemo gde će ga put odvesti - podvukao je iskusni vezista.