17.04.2024.

22:25

Foto: EPAIMAGES

Sport

Fudbalska revolucija u Ukrajini! Ševčenko uvodi žrebanje sudija i poligraf!

Preuzeo je Andrej Ševčenko kormilo Fudbalskog saveza Ukrajine nakon što je iza rešetaka smestio svog kuma - Andreja Povelku. Izazvalo je to pravi skandal u Ukrajini, a slavi fudbaler nastavlja da povlači, u najmanju ruku, čudne poteze i na novoj funkciji. 

Rešen je Ševčenko da poboljša fudbalske standarde u Ukrajini, ali kroz krajnje čudne odluke. Novotarija nekadašnjeg fudbalera Milana podrazumeva poligrafsko testiranje sudija, a sve u cilju sprečavanja optužbi za pristrasnost arbitra. 

Ševčenko ima viziju da popravi status ukrajinskog fudbala u svetu, makar što se suđenja tiče, a uveren je kako će mu detektor laži pomoći u toj nameri. Plan je da svi arbitri koji padnu na poligrafu budu trajno izbačeni iz fudbala. 

Informer

 

- Vidimo poligraf kao priliku da dobijemo jasnije informacije, da shvatimo koje sudije mogu da obavljaju posao, a koje ne... Informacije koje će nam pomoći da krenemo od nule - rekao je Andrej Ševčenko. 

Pored toga, Ševčenko planira promenu načina delegiranja sudija. Prema trenutnom planu izbor arbitra zavisi od važnosti utakmice. Plastičan primer - derbi između Šahtjora i Dinamo Kijeva sudio bi u tom momentu najbolje ocenjen arbitar u Ukrajini. Na taj način funkcionišu i najbolje evropske lige, ali Ševčenko smatra da je upravo to jedan od problema. 

Plan je da sudije budu delegirane nasumičnim žrebom.