17.04.2024.

21:24

Foto: EPAIMAGES

Sport

Al Hilal u minusu bez Mitrovića! Sergej nije pomogao, završen je pobednički niz!

Nema povređenog Aleksandra Mitrovića u timu, nema ni trijumfa za ekipu čuvenog trenera Žorža Žesusa!

Lider Premijer lige Saudijske Arabije nije se dobro proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a priliku za popravni i eventualni plasman u finale najjačeg kontinentalnog takmičenja imaće 23. aprila na svom stadionu.

Za Al Hilal je večeras prvo poluvreme bilo izuzetno loše. Rahimi je za samo 45 minuta upisao het-trik, a pritom je gola dao iz jedanaesterca.

Na startu drugog dela uspeli su gosti iz Rijada da smanje na 3:1, a asistenciju je upisao Sergej Milinković - Savić. Sjajno je naš reprezentativac asistirao Malkolmu, koji je bio precizan u 49. minutu.

Informer

Sergej Milinković - Savić

Verovali ili ne, treći penal domaći tim dobio je u 56. minutu, a Kaku je ovog puta bio precizan sa bele tačke. Konačan rezultat postavio je Al Davsari u 78. minutu, ali do kraja Al Hilal nije uspeo da postigne još neki pogodak, iako je imao inicijativu i stvarao šanse.

Ovim trijumfom je Al Ain uspeo da prekine nestvarni niz Saudijaca, koji je bez poraza bio još od avgusta prošle godine, čime je postavio i novi svetski rekord.

Očigledno je da nema ko na pravi način da zameni srpskog asa Aleksandra Mitrovića, koji je povredio zadnju ložu krajem marta. Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije nalazi se na oporavku u Beogradu, a nedavno je rekao da se nada povratku na teren za dve nedelje.

To ujedno znači da će popularni Mitrogol zaigrati u finišu sezone, kao i da će biti spreman za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula), na kojem će "orlovi" u grupi igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije.