18.04.2024.

13:32

Foto: Instagram printscreen

Sport

Auu, kakva golčina! Pogodio sa 40 metara u poslednjem minutu i doneo finale Kupa (VIDEO)

Majstorija iskusnog ofanzivca vrteće se još dugo po društvenim mrežama. Kako zbog načina na koji je momak rođen u Norčepingu zatresao mrežu, tako i zbog trenutka u kojem je to uradio i važnosti utakmice.

Igrao se 94. minut u Limasolu, poslednji u nadoknadi vremena. Apolon je imao prednost od 1:0, golom Sagala sa bele tačke sredinom drugog poluvremena. S obzirom da je prvi okršaj završen pobedom Pafosa od 2:1, svi na stadionu su očekivali da ova utakmica ode u produžetke.

Međutim, tako nije mislio i Tanković. Igrač koji poreklo vuče iz BiH primio je loptu na levoj strani, na oko 40 metara od protivničkog gola. Niko mu nije prilazio, namestio se, opalio i prevario golmana Luvenburga. Lopta je imala čudan let, pala je tačno kad treba i završila u suprotnom uglu, za muk na tribinama i totalni šok domaćih igrača i navijača.

S druge strane, usledila je erupcija oduševljenja i slavlje u taboru Pafosa. Bivši švedski reprezentativac i svojevremeno član Fulama, AZ Alkmara, Hamarbija i atinskog AEK-a upisao se u istoriju kluba, pošto mu je obezbedio priliku da se bori za prvi trofej u istoriji.

U velikom finalu Kupa Kipra, Pafos će se sastati sa Omonijom, koja je u dvomeču polufinala bila bolja od Arisa iz Limasola (0:0, 3:0). Za tim iz Nikozije nastupaju i srpski igrači, nekadašnji prvotimci Partizana i Crvene zvezde, Nemanja Miletić i Veljko Simić.