19.04.2024.

20:32

Foto: EPAIMAGES

Sport

Brzo našli zamenu sa Savu Miloševića! BiH predstavila novog selektora

Klupu "zmajeva" preuzela je legenda tamošnjeg fudbala Sergej Barbarez. Odluku o njegovom imenovanju doneo Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Savez BiH nedavno je odlučio da ne produži saradnju sa Miloševićem, a kao razlog za to naveli su  što reprezentaciju nije odveo na Evropsko prvenstvo.

Barbarez je na predstavljanju nije krio zadovoljstvo što je dobio priliku da vodi reprezentaciju. 

- Sigurno jedna velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za reprezentaciju i za Savez. Dolazimo sa velikom željom i velikim ponosom da pravimo neke velike stvari. Bilo bi nekorektno da sada komentarišem prošlost. Sledićemo naš put i budite uvereni da će sve biti 100 odsto korektno - rekao je Barbarez.

Fudbalsku javnost u BiH brine neiskustvo Barbareza u trenerskom poslu. Otkako je završio karijeru 2008. godine, on nije imao nikakav kontakt sa fudbalom. 

- Sami znate da je taj neki reprezentativni fudbal drugačiji od klupskog i pita se taj menadžerski deo posla koji bi mene najviše zanimao. Biće tu ekipa koju ćete svi podržati. U nekim smo finalnim razgovorima... Mogu li biti autoritet? Sigurno da mogu. Nadam se. Nisam ja bio samo kapiten na terenu nego i u privatnom životu. Ako imamo dobar respekt, to će sve funkcionisati dobro - jasan je Barbarez.

On je kao igrač ponikao u Veležu, a potom je ostatak svoje karijere proveo u nemačkim klubovima i to Hanoveru, Union Berlinu, Hanzeu, Dortmundu, Hamburgu i Leverkuzenu.