20.04.2024.

17:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Spektakularna uvertira za 173. večiti derbi - 12 golova u dve utakmice Superlige! TSC režirao osvetu Vojvodini!

Pre šest dana Vojvodina je na "Karađorđu" golom Njegoša Petrovića u sudijskoj nadoknadi savladala TSC sa 3:2. Danas je četa Žarka Lazetića režirala osvetu i identičnim rezultatom savladala Novosađane u Bačkoj Topoli na startu plej-ofa Superlige. 

Imali su navijači na "TSC Areni" priliku da gledaju strašan i otvoren fudbal. Nije Vojvodina u Bačku Topolu došla da se brani, već nadigrava sa TSC-om, ali za novu pobedu nad ljutim rivalom nisu imali snage. 

Utisak je, Novosađane je najviše koštao slab početak utakmice. TSC je posle pet minuta vodio sa 2:0 golovima Pantovića i Ćirkovića, ali je nadu gostima u 13. uspeo da vrati Dejan Zukić. 

Informer

 

Nizale su se šanse i do kraja prvog poluvremena, ali su mreže mirovale. Ipak, na startu drugog dela igre rezultat je poravnao raspucani Mihailo Ivanović u 63. minutu. Delovalo je da Vojvodina može do spektakularnog preokreta u Bačkoj Topoli, no, nalete gostiju uspeo je da osujeti Miloš Pantović drugim golom na meču za konačnih 3:2. 

Start doigravanja u elitnom rangu počeo je na pravi način - goleadama. Na meču kragujevačkog Radničkog i Čukaričkog videli smo sedam pogodaka, na "TSC Areni" dva manje, utisak je, prava najava za ono što je centralni događaj - 173. večiti derbi na "Marakani" između Crvene zvezde i Partizana.