21.04.2024.

14:24

Foto: profimedia

Sport

Poslednji ples! Ninković sa sa suzama u očima oprostio od navijača (VIDEO)

Odlučio je da stavi tačku na karijeru koja je počela u Čukaričkom 2002. godine. Nažalost, nekadašnji reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde, Sidneja, Dinama iz Kijeva, Čukaričkog... želeće ovaj meč što pre da zaboravi i zbog poraza njegovog tima od Melburn sitija, koji je slavio sa  2:1.

Ispraćen je naš fudbaler počasnim špalirom, koji su napravili fudbaleri dva tima. Bilo je vrlo emotivno. Ninković je na teren istrčao sa porodicom, suprugom Dejanom, kćerkama Angelinom, Dorotejom i sinom Novakom, dok je prvi čovek kluba Pol Lederer Srbinu poklonio uramljenu crveno-crnu "desetku“, koju je iskusni vezista nosio u protekle dve godine.

Informer

Ninković nije bio u startnih 11, ušao je u igru tek 20 minuta pre kraja meča, pri rezultatu 2:1 za rivala, ali nažalost nije mogao da spasi svoj tim od poraza. Po završetku meča obišao je počasni krug oko stadiona, potpisujući autograme i družeći se sa navijačima. Bio je ovo poslednji ples fudbalskog velemajstora pred domaćim fanovima, koji je inače u  decembru prošle godine napunio 39 godina. 


- Bila je ovo moja poslednja utakmica pred našim navijačima. Bilo je teško. Hvala svima na podršci tokom poslednje dve godine. Ovaj klub je pazio na mene i moju porodicu, sada je moja obaveza da ostanem uz klub, da pomognem ovim mladim igračima... Ovo je moja poslednja utakmica pred našim navijačima, nadam se da nije u sezoni, nadam se da ću odigrati još nekoliko - rekao je Ninković sa suzama u očima.  

Videćemo da li je ovo Ninkoviću bila poslednja utakmica u karijeri, pošto su Vonderersi sedmi na tabeli, posle poraza su prepustili šesto mesto Melburnu koji ima dva boda više. 

Srbin je u Australiji sa Sidnejom osvojio tri titule šampiona,  jedan FFA Kup, kao i dve medalje Džonija Vorena za igrača godine u Australiji i medalju Džoa Marstona za najboljeg pojedinca velikog finala A-lige. Takođe, bio je šampion sa Crveno zvezdom u Srbiji i Dinamom iz Kijeva u Ukrajini.