21.04.2024.

16:05

Foto: profimedia

Sport

Piksi, gledaš li ovog majstora? Srbin igra sezonu života, brojke su mu zastrašujuće! (FOTO/VIDEO)

Ofanzivni vezista Sparte iz Praga u subotu je postigao gol i zabeležio asistenciju u trijumfu svog tima nad Banjikom iz Ostreve u prvenstvu Češke i samo je potvrdio da ove sezone igra neverovatan fudbal, pošto su mu brojke koje beleži fenomenalne!

Momak rodom iz Šapca, dete Partizana, bio je strelac pogotka za 1:0, a potom je asistirao za 3:0, pa sada u sezoni 2023/24. u svim takmičenjima ima čak 18 golova i 11 asistencija, na 41 nastupu.

Ovo su njegovi potezi sa pomenutog meča sa Ostravom.

Sjajni dribler nedavno je privukao pažnju javnosti pošto je bio strelac sjajnog gola za Spartu na meču protiv Liverpula u Ligi Evrope.  Istina, klub iz Praga doživeo je pravi debakl, pošto je poražen sa 6:1, ali je nekadašnji đak crno-belih ponovo bio strelac na velikoj sceni i dokazao je da se nalazi u sjajnoj formi.

Ostaje da se vidi hoće li to biti dovoljno za poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija za neko od narednih okupljanja. Na prošlom, pred utakmice sa Rusijom i Kiprom, nije bio ni na širem spisku i tada je, pomalo razočarano, konstatovao da je očekivao poziv.

Svi momci koji nastupaju u inostranstvu, pogotovo oni koji igraju na višem evropskom nivou, u najboljih desetak do 15 liga i u njihovim najboljim klubovima, očekuju poziv selektora. Očekivao sam ga i ja, ali nisam se previše nadao - govorio je Birmančević.

Informer

Sa druge strane, o  njegovoj formi pričao je i sam Piksi.

- Što se tiče Birmančevića tiče, nije sporno da bude na širem spisku, u konstalanciji igrača nisam siguran da može na užem. Radi se o dobrom igraču, nema dileme, ali ne znam šta to znači. Spisak onaj konačni je najvažniji, na širi mogu i 50 da stavim, ali nema potrebe - rekao je, pomalo neodređeno, selektor Srbije.