21.04.2024.

19:25

Foto: profimedia

Sport

Junajted vodio 3:0, pa tek posle neizvesne penal završnice izborio finale!

Trebalo je ovo da bude jedna rutinska pobeda "crvenih đavola", ipak situacija se vremenom potpuno preokrenula, tako da smo finalistu dobili tek posle izvođenja jedanaesteraca.

Junajted je u meč ušao žestoko, a posle prvih 45 minuta već su imali vođstvo od 2:0. Mrežu "nebesko plavih" načeo je Skot Mektomni u 23. minutu, a u prvom minutu sudijske nadoknade Hari Megvajer je duplirao rezultat.

Nastavili su u istom ritmu u drugom poluvremenu, a kapiten Bruno Fernandeš je postigao pogodak u 58. minutu. Kada su svi pomislili da je Mančester junajted u finalu FA Kupa, desio se potpuni raspad u njihovim redovima.

Prvo je mrežu Onane zatresao Elis Sims u 71. minutu, da bi potom osam minuta kasnije precizan bio i Kalum O Hare. U petom minutu nadoknade Van Bisaka je igrao rukom u šesnaestercu, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornosti se prihvatio Hadži Rajt i tako poravnao rezultat. 

Usledili su produžeci, ipak kako je vreme odmicalo bilo je jasno da će ovu utakmicu odlučiti penali. Mančester je loše počeo, pošto je golman Koventrija odbranio udarac Kazemiru, ipak kasnije su i "nebesko plavi" imali dva  promašaja, dok su "đavoli" bili efikasni i to ih je odvelo u finale. Tamo će odmeriti snage s gradskim rivalom Mančester sitijem koji je u polufinalu bio bolji od Čelsija.