22.04.2024.

23:10

Foto: EPA

Sport

Interu derbi Milana i titula Serije A!

Na najbolji mogući način je četa Simonea Inzagija zaokružila izvrsnu sezonu - pobedom u jednom od najvećih derbija u svetu fudbala, poznatom kao "Derbi dela Madonina".

Do kraja prvenstva ostalo je još svega pet kola, ali "nero-azuri" imaju čak 17 bodova više od Milana, tako da je naslov prvaka matematički obezbeđen.

Informer

Markus Tiram proslavlja pogodak sa saigračima

Prednost su stekli vrlo rano, već u 18. minutu. Federiko di Marko je centrirao, Pavar odlično prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je spremno čekao Frančesko Ačerbi.

Gol uopšte nije usporio pakleni ritam koji su gosti nametnuli, naprotiv. Izabranici Simonea Inzagija dodali su gas i uz pomoć odlične solo akcije Markusa Tirama udvostručili prednost.

Već tada se činilo da je sve gotovo, pošto je Milan delovao kao da je odustao i osim poneke situacije u kojoj bi Rafael Leao zapretio, bili su daleko inferiorniji rival.

Kao grom iz vedra neba usledio je pogodak Fikaja Tomorija u 80. minutu, koji je dao vetar u leđa igračima Stefana Piolija. Stvaran je pritisak pred golom Jana Zomera, a poslednje minute susreta obeležile su i nepotrebne čarke i sukobi među igračima. 

Sudija Kolombo je, usled fizičkog obračuna nekolicine fudbalera, bio prinuđen da isključi iz meča Tea Ernandeza i Davidea Kalabriju iz Milana, odnosno Denzela Dumfrisa iz Intera.

Informer

Sukob Rafaela Leaa i Lautara Martineza

Inzagijev tim će u poslednjih pet kola igrati za svoju dušu, ali i biti u prilici da kroji sudbinu ekipama sa dna tabele, pošto će gostovati Sasuolu, Frozinoneu i Veroni. Na "Đuzepe Meaci" će dočekati nešto bolje rivale,  Torino i Lacio.

Veliki uspeh u domaćem prvenstvu znatno će umanjiti bol zbog nesrećnog ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Atletiko Madrida, kao i izgubljen trofej u Kupu Italije. Tada je, takođe u 16 najboljih Interu glave došla Bolonja.

Ipak, Serija A osvojena je manje-više rutinski. U dosadašnja 33. kola poraženi su samo od "davljenika" Sasuola i to u Milanu. Dva puta su savladali gradskog rivala (5:1 i 2:1) i Romu (1:0, 4:2), po jednom Juventus (1:1, 1:0), Napoli (3:0, 1:1) i Lacio (2:0).