23.04.2024.

11:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Milanović sudi Kup derbi! Već je žestoko grešio na utakmicama Zvezde i Partizana

Jedno je sigurno - njegovo imenovanje će ponovo izazvati buru i raznolike komentare s obe strane Topčiderskog brda.

Reč je o arbitru koji je delio pravdu u finalu Kupa 2022. godine kad su se takođe sastali Zvezda i Partizan, tako da mu ovo neće biti premijerni derbi. Zvezda je u tom meču pobedila rezultatom 2:1 golovima Aleksandra Kataija u 26. i 72. minutu, dok je jedini strelac za crno-bele dao Slobodan Urošević u 62. minutu.

Informer

 

Pre meča, tadašnji trener ekipe iz Humske Aleksandar Stanojević bunio se zbog izbora sudije.

- Nije nam prijatno kada vidimo na koji način je izabrana ekipa sudija. Glavni sudija je čovek koji je bio glavni arbitar na utakmici protiv Napretka (0:0, crno-beli tražili penal nad Jovićem). Pitam se kako da budem raspoložen? Ne tražim alibi, samo govorim o činjenicama. Ljudi koji su nas direktno oštetili dele pravdu u finalu Kupa - rekao je tada Stanojević. 

Ove sezone, tri puta je Milanović delio pravdu na mečevima Crvene zvezde. Prvi put je to bilo u septembru na gostovanju Čukaričkom, kada su crveno-beli poraženi 2:1. Drugi put je delio pravdu na meču Zvezde i Radnika na "Marakani" (3:1), a treći put protiv IMT-a, takođe kod kuće. 

Informer

Detalj sa meča Čukarički - Crvena zvezda

Dve pogrešne odluke doneo je na meču Čukaričkog i Zvezde, od čega jednom na štetu domaćina, a drugi put na štetu gostiju. 

"Glavni sudija Milanović je u 47. minutu pogrešno dosudio kazneni udarac za Zvezdu. U 57. minutu je pogrešio što nije dosudio kazneni udarac u korist Zvezda zbog saplitanja igrača gostujuće ekipe od strane igrača Čukaričkog. VAR je trebalo da reaguje i pozove sudiju da pregleda snimak", navela je tada Sudijska komisija FSS.

Informer

Duljaj i Milanović u raspravi

Kad je reč o crno-belima, četiri puta ove sezone Milanović im je delio pravdu. Prvi put su slavili protiv Vojvodine u gostima (2:0), zatim su trijumfovali protiv Mladosti kod kuće (2:0), pa opet protiv Vojvodine u Humskoj (3:1).

Najviše pažnje privukao je poslednji meč koji je sudio Partizanu protiv Radnika u Surdulici. Izabranici Igora Duljaja slavili su 2:1. Milanović je u 59. minutu dosudio jedanaesterac za Radnik, ali mu je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe signalizirao da pogleda snimak sporne situacije. Nakon toga, glavni arbitar preinačio je prvobitnu odluku, a posle meča Sudijska komisija mu je dala slabu ocenu za arbitražu.