24.04.2024.

07:00

Foto: Privatna arhiva/Ognjen Ivković

Sport

Brodarac ima gol-mašinu! Ognjen posle het-trika za pamćenje: Nisam mogao ni da zamislim...

- Ušao sam u utakmicu kao i svaki put i nisam mogao ni da zamislim kakav će da bude krajnji ishod meča. Prvi gol sam postigao u 40. minutu iz bočnog prekida na centaršut, lopta se odbila od travu i ušla pravo u gol. Zatim sam sledeća tri pogotka postigao u sudijskoj nadoknadi - započeo je Ivković priču za "Informer". 

Tokom drugog poluvremena njegov saigrač Jovan Trac je duplirao vođstvo protiv Kraljevčana i taj rezultat bio je aktuelan do 90. minuta i sudijske nadoknade. A onda je utakmica produžena tri minuta, koja će po svemu sudeći biti nešto što će Ognjen dugo da pamti. 

- Sve se brzo odigralo. Prvi od tri gola sam postigao odmah na početku nadoknade, presekao sam protivnički napad i šutirao, a lopta se praktično odbila od njihovog igrača i ušla u gol. Centaršut saigrača sam pretvorio u sledeći gol, šutirao sam otprilike sa ugla peterca, dok je poslednji u seriji došao posle akcije Studena i Jašarija. Vodio sam loptu po levoj stari, zatim šutirao, a golman je bio nemoćan - objasio je Ognjen. 

Informer

Ognjen Ivković

Dodao je Ivković da je sličnu situaciju imao krajem prošle godine, kada je postigao het-trik za trijumf nad ekipom iz Žarkova.

- Moram priznati, nije nešto što se viđa svaki dan i veoma mi je drago što sam postigao ovako nešto već na startu karijere. Nikada mi se nije desilo da dam tri gola u nadoknadi vremena, ali već sam jednom postigao het-trik na utakmici. Bilo je to u novembru prošle godine kada su naši mlađi kadeti savladali Žarkovo rezultatom 4:3 - dodao je mladi fudbaler. 

Informer

Ognjen Ivković

Ne skriva Ognjen ambicije da u jednom trenutku ode u inostranstvo. Ističe i da je zvezdaš, pa bi voleo da zaigra u klubu iz Ljutice Bogdana, ali bi nakon toga da nastavi karijeru na tlu Apenina ili u Kataloniji. 

- Još sam u kadetskom timu, jer imam 15 godina. Za početak, želeo bih da pređem u seniorsku ekipu, a da posle dobro odigranih utakmica odem i "preko". Voleo bih da igram u Crvenoj zvezdi ukoliko mi se za to ukaže prilika, a kasnije da igram u nekom od klubova iz "liga petice". Najviše pratim Englesku, Španiju i Italiju i voleo bih tamo da se oprobam, a kada bih birao konkretno klub mislim da bi to bila Barselona ili Juventus - objašnjava Ivković.

Ivković je prognozirao i derbi između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa Srbije, ali mladi "delija" ističe da su crveno-beli daleko kvalitetniji od ekipe Igora Duljaja. 

Što se tiče Kup derbija, siguran sam u to da će Crvena zvezda pobediti, ali i u finalu. Jači su i u boljoj formi, imaju dosta kvalitetnih igrača. Priželjkujem da bude goleada kao i na prethodnim utakmicama i da na terenu pre svega bude dobar fudbal. Kada je reč o pojedincima, voleo bih da utakmicu reši fudbaler crveno-belih Šerif Ndijaje - istakao je 15-godišnji fudbaler. 

Informer

Ognjen Ivković

Na kraju razgovora, mladi bek je istakao kako bi voleo da jednog dana dobije poziv selektora Jovana Damjanovića i da se priključi kadetskoj reprezentaciji. 

- Nisam reprezentativac, ali bih se vrlo rado odazvao pozivu. Pratim i mlađe selekcije, a naravno i A tim, svakom fudbaleru je san da jednog dana brani boje nacionalnog tima - podvukao je Ognjen.