24.04.2024.

17:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši fudbaler Zvezde postao savetnik direktora kluba

Francuz ima i rusko državljanstvo, s tim da nikad nije nastupao za "plavo-bele". Ipak, iz pres službe Zenita samopšteno je da on stupa na dužnost i opisano je šta že raditi.

"Damjan Le Talek radiće na razvoju partnerstava sa fudbalskim klubovima i organizacijama u Evropi, Africi i na Bliskom istoku. Osim toga, biće uključen u aktivnosti u okolnim regionima, gde naš klub posluje" navodi se u saopštenju. 

Informer

Damjan Le Talek

Francuz je karijeru počeo u mlađim kategorijama Rena, da bi u proleće 2009. godine prešao u Borusiju iz Dortmunda. Put ga je dalje vodio u Nant, Hoverlu i rusku Mordoviju, da bi 2016. godine došao u Crvenu zvezdu. U klubu sa "Maakane" proveo je dve i po sezone i osvojio dve titule prvaka države. Uz to je igrao u Ligi Evrope.  Dalje ga je put vodio u Monpelje, AEK, zatim moskovski Torpedo, pa Sošo i na kraju vijetnamski Hanoj. Od januara ove godine zvanično je bez kluba, a u aprilu je objavio da završava karijeru.

Informer

Crvena zvezda - Zenit

Nije dugo čekao na posao, pošto su ga iz Zenita odmah angažovali da im pomogne. Ne bi bilo iskljućčeno da Francuz opet poseti Crvenu zvezdu, jer su ruski klub i crveno-beli povezani jako čvrsto preko kompanije "Gasprom". Naftni gigant je vlasnik Zenita, a ujedno je i generalni sponzor Crvene zvezde. Dva kluba gaje prijateljski odnos, u svetlu kojeg je nedavno u beogradu odigran i prijateljski meč.