25.04.2024.

15:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ćavi: Ostajem, jer me žele! Novac nikad nije bio problem

Španac je krajem januara šokirao svetsku javnost, kada je njegov tim poražen u Primeri od Viljareala (5:3), a on rekao da odlazi na kraju sezone. Ipak, u međuvremenu se predomislio, a danas je na vanrednoj konferenciji za medije objasnio zbog čega je rešio da ostane.

- Nastavljam, jer osećam poverenje svih, od predsednika, preko članova Upravnog odbora, ljudi poput Deka, Rafe Juste, Bojana Krkića i fudbalera. Fanatik sam kad je Barselona u pitanju. Znate da sam klupski čovek i najvažnije je da mislimo o budućim koracima. Želim da nastavim ovaj projekat, za šta osim čelnika imam i podršku fudbalera. Sigurno nećemo osvojiti nijedan trofej, ali u sebi i momcima vidim snagu i sposobnost, koju možemo da prenesemo za dobrobit kluba - objasnio je Ćavi.

Informer

 

Kao fudbaler, prošapo je sve mlađe kategorije kluba, a onda je celu karijeru bio u prvom timu. Godine 2021. prezeo je tim kao trener. Aktuelni ugovor ima do leta 2025. godine, pa kada se pojavila informacija o rastanku, mediji su spekulisali da li će Katalonac da uzme novac i za preostalu godinu ili samo ovo što je odradio. Takva nagađanja su ga povredila. 

- Kada su rekli i pisali da bi trebalo da primim novac za ugovornu godinu, to me je povredilo. Da razjasnimo: da sam otišao, novac koji bi trebalo da pripadne meni otišao bi sledećem treneru. Tako da je potpuno nepravedno bilo nagađanje - zaključio je Ćavi.

Informer

 

Njegove reči potvrdio je i predsednik kluba Đoan Laporta. 

- Osećam potrebu da potvrdim Ćavijeve reči. One predstvljaju još jedan dokaz njegove posvećenosti Barseloni. Rekao nam je: „Ako odem, odustajem od jednogodišnjeg ugovora. Uopšte nije bilo pitanje novca, nije se pominjao kao uslov. Uvek je govorio da odustaje od ugovorne godine. To je institucionalno i sportsko pitanje. Stabilnost je ključna. Ćavi se ponašao dostojanstveno. Nikada se nije ponašao pohlepno - zaključio je Laporta.