26.04.2024.

14:15

Foto: profimedia

Sport

Umesto plate od 2,5 miliona evra u Njukaslu, on bi da bude kamiondžija!

Sigurno je da su uslovi u Njukaslu i plata od dva ipo miliona evra godišnje dovoljni za više nego pristojan život u Engleskoj, ali ukoliko na leto promeni sredinu Riči će morati da pristane na smanjenje prihoda.

Iz tog razloga, slavni fudbaler je na vreme rešio da preuzme stvar u svoje ruke i da ima siguran posao kada završi sa fudbalskom karijerom. 

Nekadašnji škotski reprezentativac je uporedo sa treninzima i utakmicama prethodnih meseci išao i u auto školu, a samo dan nakon duela Njukasla protiv Kristal Palasa on je i položio vožnju za velika teretna vozila.

Na društvenim mrežama osvanula je zajednička fotografija Ričija i njegovog instruktora vožnje ispred kamiona, dok on u ruci drži diplomu. 

Objava je privukla veliku pažnju široke javnosti, kao i lavinu komentara. Iako mu uskoro ističe ugovor sa engleskim klubom, a nije sigurno da će mu se ponuditi novi, navijači ispod objave našalili su se na njgeov račun. 

"Ponuditi novi ugovor Metu Ričiju kao vozaču timskog autobusa", pisalo je u jednom od komentara

Škot je tokom karijere zaradio i više nego dovoljno igrajući za Portsmut, Bornmut i Njukasl, ali je po svemu sudeći odlučio da se okrene ka novoj profesiji.