26.04.2024.

13:31

Foto: EPA Images

Sport

Bez starca nema udarca! Legendarni fudbaler vraća se iz penzije u šestoj deceniji života!

Legendarni fudbaler igraće za klub čiji je predsednik, Ameriku iz Rio de Žaneira koji se takmiči u drugoj diviziji šampionata brazilske države Karioka.

- Moj najveći cilj ovde jeste prilika da igram sa svojim sinom. Mnogi sportisti imaju taj cilj. Lebron Džejms želi da igra sa sinom sledeće sezone u NBA ligi. Tu šansu je imao i Rivaldo. I ja to želim - rekao je Romario okupljenim novinarima posle individualnog treninga u četvrtak.

Dan kasnije nekadašnji as Barselone odradio je i prvi trening sa ekipom i vrlo brzo pokazao da je i dalje "mađioničar u kopačkama".

- Za čoveka koji nije trenirao 16 godina, uspeo sam malo da trčim. Želim da jedna stvar bude potpuno jasna, neću igrati celo prvenstvo. Moja ideja je da igram nekoliko minuta na nekim mečevima. Ono što je najvažnije je Amerika - istakao je Romario, a zatim se i našalio na svoj račun izjavom da će mu uskoro trebati nosila.

Prvu priliku da se nađe na terenu Romario će imati 18. maja, kada će njegov klub dočekati ekipu Petropolisa u meču prvog kola druge lige Karioka. Tokom igračke karijere Romario nije bio ljubitelj penala, ali izgleda da je promenio mišljenje otkako je seo u predsedničku fotelju.

- Ako dođe do penala, predsednik kluba će tražiti da ga izvede. Ako trener kaže ne, biće otpušten, a predsednik kluba će svakako izvesti penal - ponovo je čuveni napadač bio raspoložen za šalu u najavi svog povratničkog debija.

Romario je postao predsednik Amerike 2023. godine i postavio je pred sebe cilj da klub vrati u prvu ligu. Svakako da se na ovaj potez odlučio pre svega u marketinške svrhe, s obzirom na to da je poslednju utakmicu odigrao davne 2007. godine u dresu Vasko da Game. Tokom igračke karijere nastupao je za PSV Ajndhoven, Barselonu, Flamengo i Valensiju. Sa reprezentacijom Brazila postao je prvak sveta na Mundijalu održanom u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine. Prethodnih deset godina je i politički angažovan i trenutno obavlja i funkciju senatora u Rio de Žaneiru.

Tagovi: