26.04.2024.

23:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nezapamćena dominacija! Šampioni su kontinenta u rukometu, košarci i odbojci, a žetvu trofeja mogu da nastave fudbaleri!

Imala je Crvena zvezda svoje timove u elitnom fudbalsko, košarkaškom i vaterpolo društvu ove sezone. Barselona je otišla korak dalje budući da su Katalonci učesnici i u EHF Ligi šampiona. Bez dileme - velika stvar za čitavu sportsko društvo, ali samo dok se ne pogleda učinak Al Ahlija! 

Velikan iz Kaira niže nezapamćene rezultate. Istorijske. Odavno neko sportsko društvo nije imalo takvu dominaciju na bilo kom kontinentu, kao što je Al Ahli domimantan u Africi. Egipćani su u poslednjih deset dana postali kontinentalni šampioni u rukometu i odbojci, nedavno su posvojili i afričku Evroligu, a niz sjajnih rezultata mogli bi da nastave fudbaleri. 

Al Ahli je tokom svoje istorije pet puta bio šampion Afrike, poslednji put je titula osvojena prošle sezone protiv Kazablanke. Ove godine - Al Ahli je stigao do polufinala i pred svojim navijačima imaju zicer za plasman u novu borbu za titulu budući da su u prvom meču remizirali sa Mazembeom iz Demokratske Republike Kongo - 0:0. 

Informer

 

Dakle, Al Ahli bi ove sezone mogao da postane šampion u gotovo svim timskim sportovima. Vredi napomenuti da su vaterpolisti prvaci države, ali daleko od uspeha na kontinentalnim takmičenjima kao ostali članovi Sportskog društva. 

U slučaju plasmana u finale, Al Ahli će se za titulu boriti protiv boljeg iz duela Esperance i Sandaunsa. Velikan iz Tunisa savladao je Južnoafrikance na svom terenu sa 1:0.