27.04.2024.

17:50

Foto: EPA

Sport

Đirona se vratila na drugo mesto, Barselona gleda u leđa!

Prava ludnica viđena je na Kanarskim ostrvima. Tri promašena penala, mnogo šansi, ali na kraju i velika pobeda za neverovatno simšatičnu ekipu iz Katalonije.

Već u prvih deset minuta dosuđen je penal za domaćina, ali je Sandro Ramires promašio. Nije prošlo mnogo, tačnije 18 minuta i glavni sudija je ponovo pokazao na belu tačku, a lopti je prišao vodeći strelac lige Artjom Dovbik.

Informer

Artjem Dovbik - najbolji strelac Primere

Ukrajinac je šutirao pravo u golmana Las Palmasa, ali je dobro ispratio odbitak David Lopes i zatresao mrežu za vođstvo svog tima.

Ipak, promašaj fantastičnog napadača Đirone nije naterao trenera da traži zamenu, već ga je zadržao na terenu i šansa za iskupljenje se ubrzo ukazala.

Greškom odbrane domaćih skrivljen je još jedan penal, a Dovbiku je još jednom ukazano poverenje. Ovoga puta, Ukrajinac je bio uspešniji, iako je golman bio blizu da i ovo skine. 

Artjom je sada prestigao Džuda Belingema na listi strelaca i nastavio nestvarnu sezonu u crveno-belom dresu.

Upisao je već 19 gol u Primeri, a engleski superstar ostao je na 17. Priliku da dostigne daleko jeftinijeg i manje poznatog rivala Belingem će imati 04. maja kada na "Santijago Bernabeu" stigne Kadiz.

Ruku na srce, sve i da titula najbolje strelca izmakne Džudu, teško da će iko iz Madrida proliti suzu. Pobedom u "El Klasiku" nad Barselonom 3:2 šampionska sezona je overena, a ambicije u Ligi šampiona i dalje su visoke pred dvomeč sa Bajernom iz Minhena u polufinalu.