27.04.2024.

22:20

Foto: profimedia

Sport

Legenda se ne zaboravlja! Sampdorija odala poštu slavnom Srbinu (FOTO)

Legendarni stručnjak, koji je u svoje vreme bio jedan od najboljih stratega u Evropi, preminuo je 27. aprila 2014. godine. Od tada, svake godine navijači Sampdorije, kluba u kojem se proslavio, na sličan način odaju poštu čuvenom Novosađaninu, koji je doneo najveće uspehe ovom klubu.

Sampdorija je na svom terenu remizirala sa Komom (1:1) u meču 35. kola Serije B, a najvatrenije pristalice su razvile veličanstven transparent sa imenom i prezimenom legende srpskog fudbala.

Boškov je ovom klubu doneo najveće uspehe u istoriji, pošto su sa njim na klupi osvojili prvenstvo i Kup Italije, kao i Kup pobednika kupova.

Vujadin je bio i ostao jedan od najuspešnijih trenera ikad u srpskom fudbalu. Selektor Jugoslavije bio je dvaput, a predvodio je Ado Den Hag, Fejenord, Saragosu, pa i slavni Real Madrid. Kasnije je bio trener Sportinga iz Hihona, Askolija, Sampdorije, Rome, Napolija, Serveta i Peruđe. Pod njegovim vođstvom za Romu je debitovao jedan od najvećih italijanskih fudbalera svih vremena Frančesko Toti, a bio je trener i pokojnom Siniši Mihajloviću, koji ga je izuzetno cenio.

Informer