27.04.2024.

23:20

Foto: profimedia

Sport

Tadić majstorskom asistencijom ostavio Fenerbahče u trci za titulu (VIDEO)

Fenerbahče je do prednosti stigao u 30. minutu pogotkom iskusnog belgijskog napadača Mišija Batšuaija, a gol mu je namestio upravo Tadić. Sjajno se ubacio srpski as u kazeni prostor gostiju i jednu dubinsku loptu ramenom spustio do nekadašnjeg fudbalera Čelsija. Batšuaiju je ostao lakši deo posla, a Tadić je time zabeležio 14. asistenciju ove sezone u dresu Fenerbahčea.

Istanbulski velikan kasnije je duplirao vođstvo preko Irfana Kahvečija, a poraz crno-belih ublažio je Čenk Tosun. Tadić, osim pomenutih 14 asistencija u sezoni, ima i 15 golova na svom kontu i to na 52 odigrane utakmice u dresu Fenera. Impozantan učinak, pogotovo ako se zna da će ove godine napuniti 36 godina. Očigledno kapiten Srbije još ne razmišlja o povlačenju niti je taj trenutak blizu, s obzirom na neverovatnu energiju i fizičku pripremu koju pokazuje iz nedelje u nedelju.

Informer

Klub iz Istanbula nedavno je bio deo skandala u Turskoj, pošto je u finalu Kupa izašao sa omladincima, nezadovoljan tretmanom koji ima u tamošnjem fudbalu. Oni su na meč sa Galatasarajem na terenu bili dva minuta, a onda se povukli i trofej prepustili ljutom rivalu.

Uprkos tome, Fenerbahče je i dalje u trci za titulu u Turskoj. Trenutno su na četiri boda zaostatka za pomenutim Galatasarajem, a do kraja sezone ostalo je da se odigra još četiri kola.

Tadić je, podsetimo, nedavno bio u žiži javnosti i u Srbiji, pošto je ambiciozni predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić na Skupštini kluba izjavio da želi da ga vrati u novosadsku ekipu. Dušan se, ipak, zahvalio na ponudi i poručio da u ovom trenutku nije realno da o tome razmišlja.