01.05.2024.

10:12

Foto: Privatna arhiva

Sport

Finale Lige Evrope 2028. godine biće u Beogradu! Predsednik Vučić otkrio spektakularnu vest!

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika, a treba da bude završen do kraja 2026. godine.

Srbija će aplicirati za velike fudbalskle događaje, 2028. finale Lige Evrope se igra u Beogradu na Nacionalnom stadionu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić! 

Na polaganje kamena temeljca stigli su i mnogi ljudi iz sveta fudbala, predsednik FSS-a Dragan Džajić, selektor Dragan Stojković Piksi, Stevan Dika Stojanović, Nenad Bjeković, Ivan Ćurković, Miroslav Tanjga... Predsednik Srbije je najavio da će stadion biti završen za dve godine i zahvalio predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću.

Uz stadion, biće izgrađene i pristupne saobraćajnice, kao i pruga od Zemun polja do Nacionalnog stadiona, a sam stadion deo je i mnogo većeg projekta EXPO 2027.

- Stadion je na 121 hektar, potrebno je da se pobode 2.400 šipova 20 metara u zemlju, da bi stadion bio stabilan. Imaće 52.000 gledalaca, čeka se odluka, ali mislim da smo dogovorili to sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA. Već 2028. se ovde igra finale Lige Evrope! Narodu ćemo dati da izabere ime. Ja sam mislio da se zove Srbija, daćemo narodu da glasa. Pametniji su ljudi! 

Informer

Informer

Informer

Informer