01.05.2024.

22:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Loše vesti za Piksija! Povredio se defanzivac "orlova"

Kako se bliži Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula) tako se nižu i loše vesti za srpsku reprezentaciju i selektora Dragana Stojkovića Piksija. Počelo je sa Nemanjom Gudeljom i njegovom povredom kolena, a nastavilo se danas sa Srđanom Babićem.

Štoper crveno-belih povredio se već u šestom minutu utakmice protiv gradskog rivala Dinama u okviru polufinala Kupa Rusije (2:0), kada je istrčao sprint za protivničkim igračem. Kada se akcija završila uhvatio za mišić i ostao da leži na zemlji, ali ni nakon ukazane lekarske pomoći nije mogao da nastavi meč.

Odmah se rođeni Banjalučanin okrenuo ka treneru Vladimiru Sliškoviću i zatražio izmenu. Teren je napustio vidno hramljući, a umesto njega je šansu dobio Pavel Maslov.

Videlo se da je iskusni defanzivac prilično ljut i razočaran zbog malera koji mu se desio baš u finišu sezone, pa je čak nekoliko puta šutnuo i medicinsku tobru. Ruski mediji navode da će se tek posle detaljnih lekarskih pregleda znati tačan stepen njegove povrede i koliko će morati da pauzira.

Naravno, situaciju će pomno pratiti i stručni štab "orlova", s obzirom da je Babić već neko vreme standardan na spisku selektora Stojkovića, a često je dobijao i priliku u startnoj postavi.

Podsetimo, nekadašnji prvotimac Vojvodine, Sosijedada, Crvene zvezde, Famalikaa i Almerije dao je i značajan doprinos plasmanu na EP, pošto je bio strelac u poslednjem, odlučujućem duelu sa Bugarskom u Leskovcu (2:2).