04.05.2024.

20:47

Foto: EPAIMAGES

Sport

Može li gore! Barsa izgubila derbi i poklonila Realu titulu!

Nedavno je Barselona objavila da će Ćavi Ernandez ipak ostati na klupi i naredne sezone. Dobrim igrama u poslednjih nekoliko meseci proslavljeni španski reprezentativac kupio je mir sa upravom kluba, ali je na prvoj sledećoj utakmici uspeo da ih razočara. Barsa je doživela debakl u derbiju Katalonije, a da stvar bude gora - poraz od Đirone stavio je tačku na šampionsku trku. Titula se nakon godinu dana pauze vraća u Madrid! 

Bilo je pitanje vremena kada će Real i matematički postati šampion, ali gore od ovoga nije moglo. "Blankosi" nisu morali pošteno da se potrude, sve je za njih uradila Đirona. Mičelova četa do nogu je potukla nemoćnu Barselonu i krunisala velikana iz Madrida - 4:2 (1:2). 

Ponovo je Ćavi morao da improvizuje zbog mnogo povreda, ali u prvom poluvremenu problema nije bilo. Povela je Barsa nakon 100 sekundi golom Andreasa Kristensena, već u narednom napadu uzvratio je Dovbik i poravnao rezultat. Ipak, Katalonci su na odmor otišli sa golom prednosti pošto je Robert Levandovski realizovao penal u sudijskoj nadoknadi. 

Informer

 

Bio je to početak kraja za Barselonu. Đirona je dala gas na startu drugog poluvremena i u periodu od 65. do 67. minuta totalno preokrenula rezultat golovima Portua i Gutiereza. Konačnih 4:2 postavio je Portug drugim golom nakon asistencije Savija. 

Da stvar po Barselonu bude gora - Đirona je nakon pobede u derbiju pretekla lokalnog rivala i sada je druga na tabeli španske Primere. Filijama