05.05.2024.

23:06

Foto: printscreen instagram

Sport

Bukti rat balija i ustaša! Huligani Zrinjskog se osvetili Veležu!

Pro-ustaška struja i hrvatski deo Mostara izvojevao je pobedu u huliganskom ratu sa gradskim rivalima muslimanske veroispovesti.

Najveće navijačke grupe Zrinjskog, "Ultrasi" i "Lojal Strit Tagsi" osvetili su se takozvanoj "Crvenoj armiji" i oduzeli im veliki broj zastava i obeležja u svojevrsnoj kontraofanzivi! Ratnim plenom pohvalili su se na platformi Iks.

Podsećamo, rat između dve suparničke grupe bukti po ulicama Mostara već duže vreme, ali je sukob kulminirao kada su navijači Zrinjskog pretukli mladića za kojeg su sumnjali da je deo Veležovih pristalica.

Kao odgovor na to, popularna "Crvena armija" saznala je gde se čuvaju neki od glavnih transparenata rivala, koje su oduzeli nakon upada u stan muškarca koji je bio zadužen za čuvanje istih.

Umesto da se ugase, kao što navijački kodeks nalaže, Hrvati su najavili veliku odmazdu zbog "kukavičke akcije" i pretili čak i paljenjem džamija.

Kako se nezvanično navodi, navijačima Veleža ponuđena je opcija da se tučom "30 na 30" brane i pokušaju da sačuvaju status aktivne grupe, ali je sukob odbijen, zbog čega je pretpostavka da "Crvene armije" više nema.