06.05.2024.

09:13

Foto: EPA

Sport

Opet mu je Vlahović kriv! Juve posrće, Alegri ne vadi Srbina iz usta!

Juventus sve više posrće, a remi sa Romom (1:1) razočarao je navijače, jer četvrti put u nizu njihovi ljubimci nisu slavil u Seriji A.

Kada se na sve to doda poraz u Kupu Italije od Lacija, trener Masimilijano Alegri je prema mnogim mišljenjima odavno trebao da bude bivši.

Informer

Ipak, najmanje krivi sebe za loše rezultate, ali nije zaboravio da istakne da je Dušan Vlahović van forme, nakon što je i u Rimu propustio veliku šansu na početku utakmice.

– Naravno da smo mogli više i žalimo. Ipak, fudbal zna da bude zao i ponekad ne ide kako ste zamislili. Pali smo posle poraza kod kuće od Udinezea! Očigledno je Inter bolji od nas, imao je sve vreme prednost od 12-14 bodova. Prirodno je da na kraju usporimo. Bio je i niz incidenata kada je Milik bio isključen,  DušanVlahović, Kin i Kjeza nisu bili u dobroj formi, povređeni su bili Rabio i Mekeni... Sve su to nepovoljne okolnosti.

Informer

"Stara dama" je na trećem mestu Serije A, a navijači se nadaju da neće ispustiti mesto za Ligu šampiona. 

– Znate kako, nije potrebno mnogo vremena da kapitulirate u ovom situaciji, posebno u Juventusu kada su svi spremni na kritiku. Momci su uspeli da se smire i naprave ključan korak. Imamo dobru razliku i priliku da već protiv Salernitane obezbedimo Ligu šampiona. Da, postoji žal što nismo bolje rezultate pravili, ali bilo je raznih situacija koja su nam pravile probleme – zaključio je Alegri, po običaju tražeeći alibi, a sva je prilika da će uskoro biti smenjen u Juventusu, a na njegovo mesto će doći trener Bolonje Tijago Mota.