11.05.2024.

06:20

Foto: FK Partizan

Sport

Na današnji dan: Partizan sa Realom u finalu Kupa šampiona (VIDEO)

Igrao je Partizan tada prvo i jedino finale Kupa evropskih šampiona pred više od 55.000 navijača na tribinama u glavnom gradu Belgije. Vrela atmosfera dala je motivaciju našoj ekipi koju je za ovo takmičenje spremio Florijan Matekalo, trener koji je 17 godina bio na klupi omladinske selekcije.

Crno-beli su poveli golom Velibora Vasovića u 55. minutu utakmice, ali je favorizovani Real Madrid izjednačio rezultat 15 minuta kasnije, pogotkom Amansija Amara. Ubrzo je mrežu beogradskog kluba zatresao Fernando Serena i tako stavio tačku na krajnji rezultat, kao i šestu po redu šampionsku titulu. Imao je klub iz Humske nakon toga par odličnih prilika za izjednačenje rezultata, ali neuspešnih.

Informer

 

Utakmica se direktno prenosila na Jugoslovenskoj radio-televiziji (JRT) od 19.25 časova, a interesantno je da je baš taj duel sudio Nemac Rudolf Krajtlajn, koji je kasnije sa engleskim sudijom Kenom Astonom uveo koncept žutog i crvenog kartona u fudbalu.

Za Partizan su tada nastupali:  Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Bečejac, Rašović, Vasović, Bajić Kovačević, Hasanagić, Galić, Pirmajer.

Za Real Madrid su igrali: Arakvistan, Pačin, Sančiz, Piri, De Filipe, Zoko, Serena, Amancio, Groso, Velaskez, Gento