11.05.2024.

17:37

Foto: printscreen Twitter

Sport

Sergej i Mitar tresli mrežu, Al Hilal je šampion! (VIDEO)

Povreda je, po svoj prilici, daleka prošlost, pa selektor Dragan Stojković Piksi i navijači Srbije mogu da odahnu. Gol mašina je u fantastičnoj formi pred Evropsko prvenstvo (14. jun - 14. jul), na kojem će nastupiti kao šampion.

Prednost svom timu doneo je sa bele tačke, da bi u nadoknadi prvog poluvremena, na asistenciju Sergeja Milinkovića Savića još jednim sjajnim udarcem glavom udvostručio svoj učinak. Mitroviću je ovo četvrti gol u tri meča nakon što se vratio na teren posle povrede zadnje lože.

Ukupno, ovo je 26. gol nekadašnjem napadaču Fulama, a više od njega u prvenstvu postigao je samo Kristijano Ronaldo - 33.

Mrežu Al Hazema zatresao je i Sergej u poslednjim trenucima prvog dela pa je Al Hilal na poluvreme otišao sa udobnih 4:1.

U nastavku je ritam očekivano opao, ali je lider šampionata suvereno vladao terenom i nije dopuštao protivniku veće šanse.

Al Hilal je ovom pobedom i matematički obezbedio šampionsku titulu, pošto je drugoplasirani Al Nasr na 12 bodova zaostatka, a do kraja je preostalo svega tri kola.

Proslavi sa saigračima pridružio se i brazilski superstar Nejmar, koji je van terena zbog povrede još od oktobra prošle godine.