11.05.2024.

18:20

Foto: AP/Photo

Sport

Totenhem i dalje u trci za Evropom, Luton se pozdravio od elite!

Ekipa Angelosa Postekoglua je u krajnjem trenutku stigla do pobede i to pred sam kraj susreta sa žilavim Barnlijem.

Golom Mikija Van de Vena u 82. minutu slomljen je otpor i domaći navijači su napokon imali razloga za veselje.

Informer

Van de Ven

Sada je Aston Vila na četiri boda prednosti, pa će "pevci", ukoliko žele na četvrtu poziciju koja donosi kvalifikacije za Ligu Evrope, morati uspešno da okončaju preostala dva duela.

Već 14. maja dočekaće najtežeg mogućeg protivnika - Mančester siti, a pet dana kasnije gostuju Šefild junajtedu, koji će se na taj način oprostiti od engleske elite.

Pretnja od Njukasla je maltene okončana, pošto su "svrake" remizirale sa Brajtonom 1:1 i tako ostale bez velikih šansi u borbi za vrh tabele.

Vest Hem je bio nemilosrdan protiv gostiju iz Lutona, pa je sa 3:1 gurnuo "šeširdžije" natrag u Čempionšip iz kojeg su prošle godine izborili plasman u Premijer ligu.

Informer

Fudbaleri Lutona dogodine van elite

Notingem je tako uspeo da se spase i jedva opstane, ali navijači imaju razloga za veselje, pošto će "šumari" i dogodine biti u društvu najboljih.

Što se ostalih rezultata tiče, Mančester siti je sa 4:0 protiv Fulama preuzeo prvu poziciju od Arsenala i nalazi se u povoljnoj situaciji da odbrani tron osvojen prošle godine.

"Topdžije" sutra traže tri boda protiv očajnog Mančester junajteda, ali će otežavajuća okolnost biti "Old Traford" na kojem će se duel odigrati.

Vulverhempton je poražen kod kuće od Kristal palasa 3:1, Everton minimalcem bolji od Šefil junajteda (1:0), a Bornmut nije nastavio dobru seriju iz prethodnog kola. Poražen je od Brentforda 2:1.