12.05.2024.

06:20

Foto: EPA

Sport

Rodri u elitnom društvu! Španac među trojicom igrača sa najviše pobeda u Premijer ligi!

Impresivno dostignuće do sada je polazilo za rukom samo Kolo Tureu i Tijeriju Anriju sa istim brojem trijumfa, dok je na prvom mestu i dalje Sol Kembel sa čak 56 uzastopnih utakmica u kojima nije znao za poraz.

Naravno, računaju se samo ligaški susreti, pa Rodrijevom nizu neće naškoditi poraz od Real Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona.

Informer

Rodri u borbi za loptu sa Belingemom

Uprkos velikog značaja za tim i nestvarne serije kada je u sastavu, španski reprezentativac nije među kandidatima za nagradu namenjenu najboljem igraču Premijer lige.

Među konkurentima su mu saigrači Fil Foden i Erlong Holand, kao i Deklan Rajs iz Arsenala, a zanimljivo je da je upravo letošnje pojačanje "topdžija" reklo za Rodrija da je najbolji vezni fudbaler na svetu.

Informer

Poštovanje protivnika - Deklan Rajs

Nezadovoljan zbog izostanka svog igrača bio je i trener "građana" Pep Gvardiola.

- Bio je jedan od najboljih ove sezone, nema sumnje. Svi nominovani zaslužni su nagrade, ali ima i onih koji se nisu našli na spisku, a zaslužuju da budu. Najvažnije je što on zna koliko nam je vredan za tim i koliko utiče na našu igru. Sve ostalo ne bi trebalo da ga brine - rekao je trofejni stručnjak.

Siti je trenutno lider Premijer lige i na pragu je odbrane titule osvojene prošle godine. Imaju dva boda prednosti u odnosu na Arsenal i dosta lakši raspored od rivala iz Londona u preostala dva kola.