13.05.2024.

07:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Živimo u Srbiji, znamo ko koga pušta i ne pušta... Lazetić bez dlake na jeziku

Vicešampion Srbije je u 35. kolu savladao Čukarički 2:0, privremeno preuzeo drugo mesto, ali je na kraju dana ponovo treći zbog pobede Partizana nad ekipom lučanske Mladosti (3:0).  Dva kola pre kraja prvenstva, vratili su se crno-beli na drugo mesto na tabeli sa 74 boda, dva boda više od TSC.

Pokazali smo da nema kalkulacija. Svi mi živimo u Srbiji i znamo šta se priča i očekuje, ko juri koje mesto i ko koga pušta i ne pušta. TSC je pokazao još jednom da apsolutno nije u tome, kao i Čukarički. Igrali smo da pobedimo, a Čukaričkom želim da izbori Evropu do kraja. Oni, Vojvodina i Radnički su tu negde, a mi smo uspeli da se izdvojimo na vreme. Nismo pravili razliku samo u derbijima, već smo igrali u kontinuitetu dobro i nismo u poziciji da se borimo sa njima za Evropu - istakao je Žarko Lazetić posle utakmice.  

Lazetić je zadovoljan igrom svojih pulena protiv "brđana".

- Odlična utakmica sa naše strane, pre utakmice sam rekao igračima da je ovo pravi derbi. Momci su bili sjajni u svim segmentima, pokazali dobar stav na terenu i dobar govor tela. Stvorili smo mnogo dobrih situacija. Poučeni prethodnim utakmicama pokušali smo da budemo agresivniji i tek u nadoknadi je bio njihov prvi šut i prva čista šansa. Iskontrolisali smo utakmicu i pobedili. Završićemo sezonu u najboljem mogućem stilu.

Partizan u narednom kolu gostuje Čukaričkom, pa dočekuje Radnički.  TSC gostuje u Lučanima i dočekuje Napredak.