14.05.2024.

11:43

Foto: Tanjug/AP

Sport

Reče Gvardiola i ostade živ! Da je do para Junajted bi sve osvojio, ne Siti

Siti trenutno ima bod manje od vodećeg Arsenala i ako pobedi Totenhem imaće dva boda više od tima iz Londona.

U poslednjem kolu eventualnim trijumfom protiv Vest Hema "građani" će imati šansu da dođu do još jednog pehara namenjenog najboljem timu u Premijer ligi. Gvardiola je odgovorio svima koji kažu da je Siti postao dosadan, pošto bi mu ovo od 2011. godina bila osma titula šampiona. Takođe, kaže da novac nije razlog dominacije "građana" mada bi se malo ko s njim složio

Dosadno je? Nije, veoma je teško jer znate što je bilo pre? Bio je novac. Da je u pitanju novac, Mančester junajted je trebao da osvoji sve titule. Sve. Drugi? Čelsi! Sve titule. Treći? Arsenal. Sve titule. Oni su potrošili više od nas u poslednjih pet sezona. Oni bi trebali da budu na tronu, a nisu - potkačio je Pep najveće rivale. 

Menadžer Sitija je naveo još jedan primer da nije sve u novcu.

- Iz istog razloga Đirona ne bi trebalo da bude u Ligi šampiona sledeće sezone, a Lester nikada ne bi mogao da osvoji Premijer ligu - dodao je Gvardiola.

Posle eliminacije u Ligi šampiona, sve glasnije su priče da bi Pep mogao da napusti Siti. Mediji prenose da je Gvardiola postao prezasićen posla u Mančesteru sa kojim mu ugovor ističe juna 2025. godine.