15.05.2024.

21:02

Foto: profimedia

Sport

Srbin preuzeo prvoligaša i postao najmlađi trener u Švajcarskoj!

Švajcarski klub objavio je da će do kraja sezone ekipu voditi Patrik Ramen, koji se potom seli u Jang bojs, sa kojim je već dogovorio saradnju, a na njegovo mesto stiže upravo mladi Srbin.

Reč je o momku koji je rođen u Tesliću, gradiću u Republici Srpskoj. Njegovi roditelji ubrzo su se odselili u Austriju, gde je on odrastao, tako da ima i državljanstvo ove zemlje. Kasnije se preselio u Nemačku, gde je 2010. godine počeo da se bavi trenerskim poslom.

Vodio je kadete Unterhahinga, a potom i prvi tim nemačkog regionalnog ligaša Rozenhajma i austrijskog trećeligaša Kufsteina, da bi se 2020. preselio u Bazel. Sedeo je na klupi omladinaca i B tima, a bio je i prvi asistent u seniorskoj ekipi. Poseduje UEFA Pro licencu, a u Vintertur je stigao prošlog leta.

"Vintertur ulazi u treću superligašku sezonu sa novim trenerom. Ramenovu ulogu u timu preuzeće njegov dosadašnji pomoćnik Ognjen Zarić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor. On je prethodno radio u Bazelu, a prošle godine položio je za UEFA Pro licencu. Mi smo zahvalni što je, i pored drugih atraktivnih ponuda koje je imao, rešio da ostane u klubu i preuzme novu ulogu. Odlično poznaje tim, klub i čitavo okruženje. Rukovodstvo je uvereno da Zarić svojim zdravim sportskim i visoko ljudskim kvalitetima može da nastavi kontinuitet koji smo postigli u poslednje dve godine", navodi se u saopštenju švajcarskog superligaša.