15.05.2024.

21:56

Foto: Reuters

Sport

Solun slavi Srbina! Živković vodi crno-bele do titule (VIDEO)

Crno-beli su na svojoj "Tumbi" dočekali Atinjane, koji su pre ovog duela vezali dva poraza, od AEK-a i Arisa. Ipak, solunski tim je još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi, upisao je treći uzastopni trijumf i tako zaseo na lidersku poziciju na tabeli, kolo pre kraja šampionata.

Taj put trasirao im je upravo srpski as. Vođstvo domaćinu doneo je Tajson u 37. minutu, a baš njega je Živković zamenio u 66. minutu.

I onda je krilni ofanzivac, prvo u 72. minutu, realizovao jedanaesterac, a potom je u 89. asistirao Vierinji za pogodak. Na kraju je u nadoknadi vremena još jednom zatresao mrežu "zelenih" i pečatirao pobedu svoje ekipe.

Tako je momak koji je ponikao u Partizanu stigao do ukupno 19. gola ove sezone, uz 13 asistencija na 48 odigranih mečeva. S druge strane, srpski defanzivac Filip Mladenović je u taboru Panatinaikosa dobio šansu od 67. minuta.

Ekipa koju sa klupe vodi rumunski stručnjak Razvan Lučesku sada ima bod više od AEK-a, a u poslednjoj rundi će gostovati gradskom rivalu Arisu.

Podsetimo, PAOK je poslednju šampionsku titulu osvojio u sezoni 2018/19.