15.05.2024.

23:03

Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Sport

Vlahović osvojio prvi trofej s Juventusom! Srbin heroj finala Kupa Italije!

Heroj "stare dame" večeras je bio reprezentativac Srbije Dušan Vlahović. On je postigao jedini gol na meču i tako obradovao sve ljubitelje slavnog tima iz Torina. Srbin je još jednom potvrdio da je jedan nosilaca igre Juventusa, a sada je to uradio u velikom stilu.

Ovo je njegov prvi trofej od kada je u januaru mesecu 2022. godine potpisao za ovaj klub. Pored njega zlatom se okitio i kolega iz reprezentacije Filip Kostić koji je meč gledao s klupe.

U 4. minutu susreta, Kambijaso je poslao preciznu loptu Vlahoviću. On je uhvatio jak zalet, s njom je ušao u šesnaesterac, celo vreme je za leđima imao protivničkog igrača koji nikako nije uspevao da ga stigne, zatim je uputio snažan i precizan šut koji je matirao protivničkog golamana.

Mogao je Dušan večeras da bude dvostruki strelac, ipak pogodak u 73. minutu mu je poništen zbog ofsajda. Odmah se na Tviteru povela polemika da nedozvoljene pozicije nije bilo, ipak sada ne vredi pričati o tome.

Uspeo je Vlahović da dobije i žuti karton zbog nesportskog ponašanja u 46. minutu, ali to će svom spasiocu čelnici kluba sigurno oprostiti.

Bio je ovo veoma zanimljiv meč,  Atalanta od ukupno 13 šuteva, nije uspela nijedan da uputi u okvir gola.  Što se tiče poseda lopte to je bilo na strani tima iz Bergama, ali nisu uspeli da iskorste prilike koje su kreirali. 

U finišu meča bilo je dosta varnica na obe strane, a crveni karton je dobio strateg "stare dame" Masimlijano Alegri. Sudiji su dosadili njegovi prigovori, pa je odlučio da ga pošalje u svlačionicu u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Ovo je prvi trofej za Juventus posle tri godine posta kada su takođe osvojili Kup Italije, dok Atalanta pehar sanja još od 1965. godine.