Autor: Informer.rs

18.05.2024.

06:40

Foto: EPA

Sport

Kakva priča! Nije upao među "trikolore", ali može da bira između još tri reprezentacije!

Mladi ofanzivac igra u Engleskoj za Kristal palas i iza sebe ima veoma dobru sezonu. Iako je konkurencija u napadu "trikolora" baš žestoka, jasno je da se Olise nadao da bi Dešan mogao da ga pozove.

Međutim, pored Usmana Dembelea, Kingslija Komana, Markusa Tirama i Bredlija Barkole, mesta za prvotimca londonskog kluba nije bilo.

Olise je nastupao ranije za juniorsku i mladu selekciju Francuske, ali nije stigao da debituje za prvi tim. Prioritet mu je bio aktuelni viceprvak sveta, ali sada ima još tri opcije i može da bira novu selekciju. U konkurenciji su Engleska, Nigerija i Alžir.

Nakon što je obelodanjeno da Majkla nema na spisku "galskih petlova", javnost na Ostrvu odmah je krenula u napad. Poruke podrške stižu prvotimcu Palasa da promeni sportsko državljanstvo i u budućnosti igra za Gordi Albion, gde bi, mnogi veruju, sigurno imao mesta. Ovaj momak ima pravo da izabere Englesku, jer je rođen u Londonu, a celu igračku karijeru proveo je upravo u toj zemlji.

Što se tiče afričkih država, odatle vuče poreklo preko roditelja. Njegov otac je iz Nigerije, a majka mu je državljanka Francuske, koja je rođena u Alžiru. I nije tajna da su ove dve reprezentacije već kontaktirale Olisea pre nekoliko godina kako bi "ispipale teren".

Čak je pre nekoliko godina brzonogo krilo i bilo na širem spisku "super orlova", dok je nastupao u Čempionšipu za Reding, ali na kraju se nije pojavio na okupljanju.

Inače, Majkl Olise je ponikao u akademiji Arsenala, a bio je još u omladinskim školama Čelsija i Mančester sitija. Ipak, pravu šansu dobio je upravo u Redingu, iz kojeg je na leto 2021. godine prešao u Kristal palas za skoro deset miliona evra.