18.05.2024.

18:18

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kuva u borbi za opstanak! Voždovac sve bliži Prvoj ligi, Javor pobegao iz opasne zone

Šampionska trka je gotova, Srbija je saznala i ko će je predstavljati naredne sezone u međunarodnim takmičenjima, ali daleko od toga da u poslednjem kolu Superlige neće biti drame. Makar kada govorimo o plej-ofu gde se situacija opasno zakuvala nakon današnjih rezultata u Beogradu, Nišu i Pančevu. 

IMT je kao domaćin savladao Voždovac sa 2:1 i "zmajeve" približio ispadanju u Prvu ligu Srbije. Iako su gosti golom Flemingsa poveli u 16. minutu, "traktoristi" su preko Zulfića i Lukovića došli do preokreta i tri ogromna boda u borbi za opstanak. 

Javor je iz opasne zone pobegao pošto su na "Čairu" savladali niški Radnički sa 2:1. U prvom poluvremenu uzbuđenja nije bilo, ali se situacija drastično promenila u nastavku. Nišlije su povele golom Stefana Vukića u 68. minutu da bi samo deset minuta kasnije tim iz Ivanjice preko Bosića i Obradovića došao do preokreta. 

Informer

 

Veliku pobedu obezbedio je i Železničar koji je pred svojim navijačima savladao Novi Pazar sa 3:1. Stanković je doneo prednost svom timu, Petković je u finišu prvog poluvremena izjednačio, ali je to bilo sve od Pazaraca danas. 

Lazar Romanić je u 82. minutu bio precizan sa bele tačke, da bi konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio rezevrista Aleksandar Kahvić. 

Uoči poslednjeg kola u Superligi Srbije izvesno je da iz takmičenja ispada Radnik, dok je Voždovcu u poslednjem kolu potrebno čudo kako bi izborili baraž. "Zmajevi" imaju 35 bodova, a prvi "iznad" opasne zone je Železničar sa 38, Javor ima bod više i sve su prilike da će se timovi iz Pančeva i Ivanjice kroz baraž boriti za svoj superligaški status.