Autor: Informer.rs

19.05.2024.

06:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kraj iz bajke! Ikona Borusije odigrala poslednji meč! Scene iz 81. minuta zauvek će da pamti! (VIDEO/FOTO)

U 81. minutu meča na "Signal Iduna Parku" u poslednjem kolu Bundeslige sve je stalo. Zauvek je u istoriju otišao legendarni Marko Rojs.

Posle 12 godina i 428 odigranih utakmica došlo je vreme za oproštaj. Ovaj 34-godišnjak otišao je iz kluba, ali ne iz srca navijača velikana iz Dortmunda.

Koliko je omiljen i koliko ga saigrači i navijači "milionera" vole pokazuju scene pri izlasku iz igre. Saigrači su ga ispratili špalirom, a Rojs je potom završio na tribinama kod vatrenih navijača voljenog kluba.

Na oproštaju je Rojs pokazao da je istinski velemajstor. Postigao je gol i asistirao, pa se od Borusije oprostio s učinkom od 170 golova i 131 asistencijom.

Pred ovaj meč govorio je i zašto nikada nije želeo da napusti klub, iako je imao mnogo bogatije ponude. Zbog ove izjave postaće apsolutna ikona kluba.

- Ja sam čovek koji ceni ono što ima i koji se oseća ugodno u okruženju u kojem se smatram slobodnim. Ta sloboda mi je potrebna u životu, a Borusija mi je to omogućila. Nikad nisam imao razlog da kažem da želim da isprobam nešto novo - saopštio je Rojs.

Pogledajte scene iz 81. minuta i detalje koje će Dortmund i Marko Rojs zauvek da pamte.

Rojsa su navijači pozdravili i pred ovaj meč. Izašao je na zagrevanje, a "žuti zid" je priredio koreografiju koja je bila samo njemu u čast. Bio je to njegov dres s brojem 11 i zahvalnica za sve što je napravio.