19.05.2024.

06:00

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Gudelj i Dmitrović dobijaju novog trenera! Sančez Flores odlazi iz Sevilje!

Slaba sezona Sevilje bliži se kraju, a velikan iz Andaluzije rešio je da raskine saradnju sa trenerom Kike Sančez Floresom. Dakle, srpski fudbaleri - Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović, od naredne godine imaće novog stratega. 

"Između kluba i Kikea Sančeza Floresa postignut je sporazum o raskidu ugovora 30. juna", objavio je španski klub na zvaničnom sajtu.

Španac je u Sevilju došao u decembru kada je klub bio na 16. mestu na tabeli Primere, trenutno se nalazi na 12. mestu dva kola pre kraja.

"Razgovarao sam s Kikeom i složili smo se da je sada pravo vreme da saopštimo kako će biti trener do kraja sezone. Želio bih da mu se zahvalim na njegovom ogromnom trudu, jer je klub bio u vrlo teškoj situaciji i on nam je pomogao da izađemo iz nje kroz mnogo sati napornog rada," rekao je predsednik kluba Hose Marija del Nido.

Informer

Sevilja sledeće sezone neće igrati evropska takmičenja, nakon što je četiri godine uzastopno nastupala u Evropi. Sančez Flores je pre Sevilje vodio Hetafe, Votford, Espanjol, Atletiko Madrid, Valensiju, Benfiku, kao i Šangaj, Al Ain i Al Ahli.