19.05.2024.

11:22

Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Sport

Zvanično je! Evo ko menja Alegrija na klupi Juventusa

Novopečeni trener "stare dame" vodiće današnji trening prvog tima, a sedeće na klupi na utakmicama protiv Bolonje (ponedeljak, 20.45) i protiv Monce (nedelja, 26. maj).

Tu vest na društvenim mrežama zvanično je potvrdio i klub koji trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli italijanske Serije A.

Montero je od 2022. godine zadužen za mlađe kategorije torinskog kluba, dok je prethodno bio šef stručnog štaba u argentinskim i urgvajskim klubovima. 

Urugvajac je tokom igračke karijere nastupao za Juventus u periodu od 1996. do 2005. godine i za to vreme je sakupio 278 utakmica za Bjankonere i četiri puta je bio šampion Italije, pa je najverovatnije sudeći po tome dobio poverenje čelnika "Stare dame".

Osim bogate klupske karijere, nekadašnji defanzivac za nacionalni tim Urugvaja nastupio na 60 utakmica i postigao pet golova.

Ukoliko sa klubom iz Torina napravi željene rezultate, Paolo bi potencijalno mogao i sledeće sezone da se zadrži na klupi ovog italijanskog giganta, naravno ukoliko čelnici ne nađu neku bolju zamenu.

Alegri je inače završio svoj drugi mandat na klupi "bjankonera". U klub je stigao 2021. godine i uspeo je da osvoji samo jedan trofej. U protekle tri godine ekipu vodio u 149 utakmica. Ostvario je 80 pobeda, 34 remija i 35 poraza. Prethodno je vodio Juve u periodu od 2014. do 2019. godine. To je bio period dominacije italijanskim fudbalom, pa je Alegri uzeo pet titula prvaka i četiri trofeja Kupa. Dva puta je igrao finale Lige šampiona.