20.05.2024.

08:45

Foto: Reuters

Sport

Skandal! Navijači sramno izvređali Stankovića jer ide u Rusiju

Oni su se na derbi meču protiv Ujpešta (2:0) vulgarnim rečima oprostili od Dejana Stankovića, koji će karijeru nastaviti u Rusiji.

Posle izgubljenog finala kupa raskinuo je srpski trener ugovor s Ferencvarošom, iako su zajedno osvojili titulu šampiona ipak je rešio da napusti Mađarsku. Navijači mu to nikada neće oprostiti.

Na tribinama se pojavio sraman i uvredljiv transparent na kom je pisalo "Stanković penzehes kurva" što bi u bukvalnom prevodu značilo "Stankoviću! Kurvo gladna novca", prenosi mađarski Sportal.

Informer

Informer

Ferencvaroš je navodno od Spartaka dobio dobio 400.000 evra na ime obeštećenja za angažovanje Dejana Stankovića. Ambicije Spartaka su ogromne, pre svega u pogledu borbe za Ligu šampiona sa Zenitom, CSKA, Dinamom iz Moskve. Stanković u Rusiju odlazi sa osvojenim trofejom prvenstva Mađarske, a prethodno je vodio Crvenu zvezdu i Sampdoriju.

Predsednik Ferencvarosa Gabor Kubatov takođe je razočaran jer Stanković odlazi.

- Mislio sam da imamo isti DNK. Verovato sam da su ljudski odnosi važniji od svega. Voleo bih da je naš trener ostao duže, ali to se nije dogodilo. Promena trenera nikad nije dobra, a skupa je, jer svaki trener dovodi svoje igrače. Ali, rašićemo i ovo - poručio je Kubatov.