20.05.2024.

12:38

Foto: Informer

Sport

Navijači Intera ekskluzivno za Informer: Srbi vole crno-plave! (FOTO/VIDEO)

Veliki derbi 37. kola između Intera i Lacija okončan je remijem 1:1. Nije to pokvarilo feštu na "Meaci" s obzirom na to da je titula osigurana još krajem aprila na pet kola pre kraja Serije A i to pobedom nad gradskim rivalom Milanom!

Utakmici je prisustvovala i grupa navijača Intera iz Srbije, okupljena u grupu "Fratelli nerazzurri Serbia"! Redakcija Informera stupila je u kontakt sa jednim od osnivača ove grupe, koji je objasnio kako je došlo do ljubavi prema italijanskom velikanu.

- Naš klub je osnovan 13. junа 2023. godine, ali je priča zaživela mnogo ranije. Osnivanje našeg kluba je prosto kulminacija velike zainteresovanosti, potrebe i ljubavi prema Interu, želje da se putuje i bodri naša ekipa. Uspostavili smo kontakte sa ljudima koji rade u klubu i što je možda jos važnije sa ljudima koji vode "Curvu Nord" (naziv najvatrenijih pristalica Intera), bili u prilici da osetimo tu strast italijanskog fudbala i emocije prema Interu uživo - istakao je naš sagovornik.

Informer

 

On kaže da kilometri ne predstavljaju nikakav problem, kao i da se članovi grupe trude da isprate svoje ljubimce uživo kada god se za to ukaže prilika.

- Svake godine se trudimo da što više utakmica gledamo uživo kako u Milanu, tako i na gostovanjima. Pored putovanja, svakog vikenda gledamo utakmice u Beogradu i ostalim gradovima gde imamo bazu navijača - potvrdio je naš sagovornik da ljubav prema klubu ne poznaje granice.

Informer

 

Mnogim ljubiteljima sporta u Srbiji čudno je da neko sa ovih prostora navija za neki strani klub. Međutim, brojni evropski giganti imaju svoje klubove navijača u našoj zemlji, pa je tako i klub koji je tri puta u svojoj istoriji bio prvak Evrope, dobio svoju bazu u Srbiji.

- Veliki broj nas Inter voli godinama, decenijama, teško je objasniti zašto baš Inter, pogotovo kada se uzmu u obzir Zvezda i Partizan, ali prosto je tako - objasnio je fan Intera da beogradski večiti nisu jedini izbor u navijačkoj ponudi u našoj zemlji.

Svakako da nije lako pratiti Inter uživo i putovati često iz raznih delova Srbije u Milano, ali naš sagovornik potvrđuje da kada postoji velika želja, ništa nije neizvodljivo.

- Ove godine smo Inter pratili na više od deset utakmica uživo. Naravno da nije lako, svako ima svoje prioritete u životu, porodice, posao, ali uz dobru organizaciju sve je moguće - poručio je na kraju razgovora za Informer veliki navijač Intera iz Srbije!