20.05.2024.

15:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Ko će osvojiti Kup Srbije u fudbalu ? (ANKETA)

Beogradski crveno-beli nisu neko iznenađenje. Osvojili su u poslednje tri godine duplu krunu, a u ovoj su potvrdili da su najbolja ekipa u zemlji osvajanjem Superlige. Sedmi uzastopni put su šampioni države i sutra će imati priliku da riznicu u muzeju upotpune još jednim trofejom. 

Informer

 

Dakle, postalo je tako normalno u Srbiji gledati Zvezdu kako se bori za trofej i na kraju ga osvaja. I treneru Vladanu Milojeviću samo je ta utakmica u glavi, iako je ostao prilično nedorečen u konferenciji posvećenoj utakmici. Nijednog trenutka nije želeo da izgovori da hoće pobedu i trofej, što ide uz njegov karakter. Kada je došao, jasno je poručio da neće dati nijedno jedino obećanje, ali će raditi sve što može da Zvezda bude najbolja. I ovaj put se ponaša u skladu sa tim. 

Tako je u poslednjem odigranom prvenstvenom meču na gostovanju u Kruševcu, tim Zvezde bio sastavljen od rezervista, mladih igrača i onih sa malom minutažom. Stup tima, Milojević je čuvao za duel sa Vojvodinom. Sa najjačim sastavo izaći će pred "staru damu", a olakšavajća okolnost mu je što u Kupu nema ograničenja broja stranaca niti pravila o bonus igraču. 

Informer

 

Kad je reč o Vojvodini, njoj je ovo ubedljivo najvažnija utakmica sezone. Još letos je bilo jasno da se neće boriti za titulu u Superligi, već eventualno za neku poziciju koja obezbeđuje mesto u kvalifikacijama za neko od UEFA takmičenja. Ništa još Novosađani nemaju zagarantovano i u poslednjem kolu Superlige mogli bi eventualno da dobiju kvalifikacije za Ligu konferencija. 

Osvajanjem Kupa Srbije, osim što bi osvojili trofej, i kako reče kapiten Dejan Zukić, stavili šlag na tortu, osigurali bi i kvalifikacije za Ligu Evrope, odnosno u najgorem slučaju garantovano mesto u Ligi konferencija.

Oba tima, svako iz sopstvenih razloga, izaći će na teren, a svi akteri imaće zajednički cilj - da na kraju podignu trofej. Moguće je da pobednik bude poznat posle 90 minuta. Ukoliko se to ne desi i rezultat bude nerešen, pristupiće se produžecima, odnosno dva puta po 15 minuta. Ako ni tada ne bude poznat pobednik, osvajača Kupa odlučiće jedanaesterci.