20.05.2024.

22:05

Foto: FK Dečić Instagram

Sport

Bivši igrači večitih osvojili titulu u Crnoj Gori i ispisali istoriju!

Istorijski uspeh napravio je tim iz Tuza, koji će sezonu završiti ispred podgoričke Budućnosti i Mornara iz Bara!

U pretposlednjoj rundi ekipa iz malog gradića u Crnoj Gori slavila je na teškom gostovanju u Nikšiću protiv Sutjeske (1:0), čime je i potvrđena titula. Ipak, ono što je ljubiteljima fudbala u Srbiji posebno zanimljivo jeste pogled na stručni i igrački kadar Dečića.

Naime, šef stručnog štaba je bivši prvotimac OFK Beograda i Partizana, Milorad Peković (46), koji je kasnije ozbiljnu karijeru napravio u Nemačkoj, gde je nastupao za Ajntraht Trier, Majnc, Grojter Firt i Hanzu Roštok. Nekada sjajni vezista skupio je i 34 nastupa za crnogorsku reprezentaciju, a u mlađim selekcijama počeo je i trenersku karijeru.

Samostalno je vodio još Podgoricu, odnosno nekadašnju Mladost, a potom je u Čukaričkom i CSKA iz Sofije bio prvi asistent Saši Iliću (46), legendarnom kapitenu crno-belih iz Humske.

I to nije sve. Prvi strelac "plavih" je Bojan Matić (32), koji je takođe jedno vreme branio boje Partizana, ali i Zemuna, Loznice, Mačve, Vojvodine, Napretka, južnokorejskog Seula, grčkog Atromitosa, uzbekistanskog Pakhtakora...

Informer

Bojan Matić iz perioda kada je nastupao za Partizan

Letos je iskusni napadač odlučio da se oproba u Saudijskoj Arabiji, potpisao je za Al Šeib, ali... Nije se tamo snašao, prihvatio je poziv Dečića, a u prolećnom delu sezone je na 12 utakmica postigao devet golova i upisao jednu asistenciju.

Pored rođenog Zrenjaninca, tu je i Nenad Gavrić (32). Bivši vezista Crvene zvezde je takođe u januaru stigao u Tuzi iz grčkog Egalea i upisao osam nastupa u Prvoj ligi Crne Gore.

Od poznatih imena, u sastavu novog šampiona naših komšija izdvajaju se bivši reprezentativci Saša Balić (34), Darko Zorić (30) i Draško Božović (35), a tu je i ofanzivni vezista Oliver Šarkić (26), koji je rođen u Engleskoj. Nastupao je za mlađe selekcije Anderlehta i Benfike, igrao za B tim Lidsa, a onda preko Blekpula, Burton Albiona, Mansfilda i na kraju Pakhtakora, završio u Dečiću.