20.05.2024.

22:53

Foto: pfc-cska.com

Sport

Sudar partizanovaca u Rusiji! Zdjelar rastužio Sašu Ilića

Velikan iz Moskve nije imao milosti na gostovanju u Novgorodu, a ovaj duel obeležio je i sudar nekadašnjih kapitena Partizana.

Iskusni vezista Saša Zdjelar (29) bio je uspešniji od legendarnog Saše Ilića, koji od nedavno sedi na klupi Nižnjeg. Srpski reprezentativac je utakmicu u okviru pretposlednje runde domaćeg prvenstva začinio i golom u 37. minutu, što je ujedno bio i njegov prvenac u dresu "armejaca".

Momak koji je ponikao i afirmisao se u OFK Beogradu, a potom nastupao za Olimpijakos, Majorku i crno-bele, stigao je u CSKA leta 2022. godine iz Humske, za obeštećenje od samo pola miliona evra. Dosad je upisao 74 nastupa, a prošle sezone osvojio je i trofej Kupa Rusije.

S druge strane, Ilić je 4. maja preuzeo Nižnji, posle epizode u grčkom Atromitosu. Bilo je jasno da je pred njim jako komplikovan zadatak, da se izbori opstanak u eliti, a nakon ovog poraza od Moskovljana, misija se sada čini još težom.

Informer

Saša Ilić

Debitovao je čuveni as "parnog valjka" remijem protiv favorizovanog Spartaka (0:0) kod kuće, a onda doživeo debakl na strani od Sočija (1:6). Sada je ponovo njego tim primio šest golova, a u poslednjoj rundi gostovaće Samari.

Kako se njegovi momci ne bi preselili u niži rang, moraju da osvoje tri boda, ali pod uslovom da Ural i Orenburg ne pobede CSKA, odnosno Spartak.