21.05.2024.

21:46

Foto: EPA

Sport

Šta će biti sa srpskim biserom!? Milan želi da ga zadrži, Holanđani spremaju napad!

Brojne povrede prethodne sezone uticale su na to da Jan Karlo Simić dobije šansu u dresu Milana ranije nego što se očekivalo. Talentovani štoper već neko vreme privlači pažnju brojnih klubova zbog sjajnih igara u Primaveri, a da se radi o vanserijskom potencijalu videlo se i u Seriji A. Zbog toga, na "San Siru" imaju ogromne planove sa srpskim reprezentativcem, ali je pitanje da li će uspeti da ih sprovedu u delo. 

Jasno je da će Milan naredne sezone pokušati da se vrati na tron u Italiji. Budući da će biti promena na klupi (Stefano Pioli odlazi), očekuje se da "rosoneri" sa najjačim snagama pokušaju da prekinu dominaciju Intera, a u takvim planovima malo prostora ima za talente. 

Plan je bio da Jan Karlo Simić narednu sezonu provede na pozajmici, kao potencijalna destinacija pominjao se Torino, ali je problem što srpskom fudbaleru ugovor ističe 2025. godine. Dakle, Milan želi da produži saradnju sa Simićem i tek onda ga prosledi na pozajmicu. 

Pregovi traju već neko vreme, ali ozvaničenja još uvek nema. Za to vreme - Torino spreman čeka da ugrabi situaciju i u slučaju da ugovor ne bude produžen odmah pojuri i otkupi srpskog fudbalera. "Bikovi" imaju jasan plan, no, ambicije bi mogao da im pokvari Fejenord. 

Holandski velikan sprema rekonstukciju poslednje linije, na "De Kajpu" žele samo talentovane igrače koji bi u budućnosti mogli da donesu profit, a kao idealno rešenje vide upravo Jan Karla Simića.